مقاله درباره راههاي برقراری ارتباط با ديگران
نوشته شده توسط : مصطفی خالقی

راههاي ارتباط با ديگران

اغلب ما نگران هستيم، تحقير بشويم يا مورد بي اعتنايي ديگران قرار بگيريم. به همين دليل، هميشه سعي مي كنيم در برخورد با اشخاص و حتي در مواقع گرفتاري، رفتاري مثبت داشته باشيم.با اين طرز برخورد اشخاص طرف صحبت ما احساس بهتري پيدا مي كنند. شما هم مي توانيد با كمي تغيير اين مطلب را به همسر، دوست و يا همكار خود اطلاع دهيد. مي توانيد به همسرتان بگوييد، به شدت عصباني هستم، اما به تو علاقه دارم. اگر با يكي از همكاران نزديك خود اختلافي داريد مي توانيد بگوييد، در اين باره نظرات ما كاملاً متفاوت است. من با نظر تو موافق نيستم. اما مي دانم كه اين مسأله را حل مي كنيم و مي خواهم بداني، من به تو احترام مي گذارم و از اين كه همكار تو هستم خوشحالم . هدف اين طرز برخورد اين است كه موتور وجود خود را روغن بزنيد تا نرم و ملايم كار كند. اغلب ما اگر بدانيم، مورد علاقه و توجه هستيم مي توانيم ناراحتي ها و فشارهاي زيادي را تحمل كنيم. در شيوه نوازش به طرف مقابل مي گوييد با آنكه از كار يا سخن او دلگير هستيد به او علاقه منديد و به وي احترام مي گذاريد. بنابراين براي به دست آوردن اين مهارت به نكات زير توجه فرماييد:

1ـ روي هم رفته اغلب مردم مايلند، مورد نوازش قرار بگيرند و بر كارشان ارج گذاشته شود. بيشترين نگراني اشخاص از اين است كه تحقير شوند، مورد قبول واقع نشوند و يا درباره آنها داوري شود.
2ـ طرف صحبت خود را مطمئن كنيد با آنكه از او عصباني يا با او موافق نيستيد احترامش را حفظ خواهيد كرد. او براي شما شخصيت مهمي است.
3ـ بگذاريد مخاطب صحبت شما بداند مي خواهيد مسأله موجود رابه شكل رضايت بخشي حل كنيد.
4ـ از شخصيت آنها انتقاد نكنيد. انتقاد شخصي با انتقاد از كار و رفتار متفاوت است.
5ـ مهارتهاي گوش دادن و ابراز وجود كردن در نهايت روشن هستند. ارتباط واقعي ناشي از روح احترام براي خود و براي طرف مقابل شماست. اگر هدف شما اين است كه حق به جانب بودن خود را ثابت كنيد و اگر مي خواهيد آنها را مقصر جلوه بدهيد، هر شيوه ارتباطي بي تأثير مي شود. اما اگر هدف شما حل مسأله است، اگر مي خواهيد به طرز فكر و احساس طرف مقابل خود آشنا شويد، اين روشها در حكم ابزار مطمئني هستند كه مي توانيد از آنها استفاده كنيد.

تا اين جا درباره شيوه هاي صحيح برقراري ارتباط، گوش كردن و ابراز احساسات مطالبي را متذكر شديم. البته بايد توجه داشته باشيد كه فقط خواندن اين مطالب نمي تواند كمكي به شما بكند، بلكه تكرار و عمل كردن به آنها مي تواند در برقراري ارتباط شما باد يگران مؤثر واقع شود. انسان مايل است با ديگران در ارتباط باشد، ارتباط روحي، اخلاقي، اجتماعي. ولي اگر فاقد مهارتهاي لازم براي بــرقراري اين ارتباط باشد به انزا و گوشه گيري سوق داده مي شود.
گفتگو كردن با افراد، عامل برقراري رابطه و ارتباط انسان با محيط است. ما در رابطه با ديگران از گفتگو با آنهاچيزهاي تازه فرامي گيريم. از تجارب آنها استفاده مي كنيم و در تجزيه و تحليل تجارب خود كه آنها را با ديگران در ميان مي گذاريم به مسايل و نكات تازه برخورد مي كنيم و در نتيجه افق نظرمان وسيع تر مي شود و هرچه در اين راه جلوتر برويم به آگاهي هاي تازه تري دست مي يابيم. دوستي با اشخاص، تنها از راه گفتگو با آنها ايجاد نمي شود. بلكه رفتار ما در اين مورد نقش اساسي دارد. بررسي هاي علمي نشان داده است، هفتاد درصد رابطه ديگران با ما نتيجه رفتارمان با آنهاست،يعني زبان رفتار كه در بسياري موارد گوياتر و مؤثرتر از زبان گفتار است. زيرا احساسات و عواطف ما را به نحوي منعكس مي كند و نشان مي دهد، تا چه حد براي دوستي با ديگران آمادگي داريم. كساني كه نمي توانند دوستي ديگران را به خود جلب كنند از آن جهت است كه در برخورد با آنها رفتاري مطلوب ندارند. مثلاً در هنگام صحبت كردن، چهره آنها درهم است، به چشمان طرف نمي نگرند، خنده بر چهره آنها نقش نمي بندد. چهره شاد با نگاه مشتاقانه همراه با تبسم مي تواند هركسي را به خود جلب كند. پس موفقيت در ارتباط با ديگران در اين است كه در حقيقت آنها را دوست بداريم. يكي از دانشمندان بزرگ به نام آلفرد آدلر در اين زمينه گفته اي دارد كه بي مناسبت نيست در اينجا آورده شود. او مي گويد: كسي كه مردمان را دوست نمي دارد و در وجود خود علاقه اي نسبت به آنها احساس نمي كند، هميشه تنهاست و در زندگي بيش از ديگران دچار سختي و مشكلات مي شود. مردم بيكار و وامانده كساني هستند كه از نعمت دوست داشتن ديگران محروم مانده اند. در برخورد با اشخاص تكنيكهاي چندي وجود دارد كه رعايت آنها شما را در برقراري ارتباط با ديگران ياري مي كند.

تكنيكهاي ارتباط با ديگران

در ايجاد ارتباط با ديگران به تكنيكهاي زير توجه كنيد:

تبسم
وقتي كسي با روي خوش همراه با تبسم با فرد ديگري به صحبت مي پردازد، در حقيقت او با اين طرز رفتارخويش مي خواهد به طرف مقابل بفهماند، مايل است با او رابطه اي برقرار كند و او نيز به نوبه خود، در مقابل اين تمايل جواب مساعد مي دهد. تبسم همه جا نشانه آن نيست كه شما از زندگي خود راضي و شاد هستيد ولي هنگامي كه با فردي آشنا مواجه مي شويد يا مي خواهيد با كسي اظهار دوستي كنيد، تبسم شما محيط مساعدي براي رابطه دوستانه شما با او به وجود مي آورد. شما بايد توجه داشته باشيد كه برخورد با ديگران با چهره اي كه از خود در هنگام ملاقات نشان مي دهيد، در جلب دوستي آنها رابطه و نقش مؤثر دارد.

برخورد خوش
زماني كه در برخورد با ديگران رفتار شما رسمي و دور از نشانه هاي دوستي است، طبعاً نبايد انتظار داشته باشيد، طرف مقابل به دوستي با شما تمايلي داشته باشد. شما مي توانيد با حركات دست و چهره به فرد طرف صحبت خود نشان بدهيد كه براي او احترام قايليد و به دوستي او علاقه مند هستيد. ابرو در هم كشيدن و سربر روي دست گذاشتن، معمولاً نشانه هاي بي ميلي نسبت به رابطه و دوستي با ديگران است. در برخورد با ديگران گشاده رو باشيد و با حركات سرد و دست و چهره خويش علاقه و تمايل خود را براي جلب دوستي آنها نشان بدهيد و مطمئن باشيد كه در اين رابطه رفتار شما بدون پاسخ نخواهد ماند. برخورد سرد و عاري از دوستي، طرف مقابل را از شما دور مي كند. با فردي كه مي خواهيد دوست شويد رفتاري دوستانه داشته باشيد.

رفتار دوستانه
با رفتار خوب خود به طرف صحبت خويش عملاً نشان بدهيد كه به دوستي او علاقه مند هستيد و براي او و براي گفته هايش اهميت قايل مي شويد. در گفتار خود با او نقش متكلم وحده را بازي نكنيد، بگذاريد او هم به نوبه خود درباره مطالبي كه مورد بحث است، اظهارنظر كند. به اين ترتيب حد صحبت را هميشه نگهداريد. آداب و سنن اجتماعي را رعايت كنيد. رفتارآدمي به منزلهٌ زبان غيركلامي او تلقي مي شود. قضاوت افراد به ظاهر رفتار ديگران است نه به باطن آنها شما هر قدر آدمي اجتماعي و علاقه مند به حفظ رابطه با ديگران باشيد، مادامي كه نتوانيد در اين رابطه رفتاري مطلوب از خود نشان بدهيد در مقصود خود كه جلب دوستي ديگران است، موفق نخواهيد شد.

حركت سر به نشانه تأييد
هنگامي كه طرف مقابل شما به صحبت مي پردازد، حركت سر به نشانه قبول سخنان طرف مقابل همراه با تبسم و رفتاري دوستانه، مي تواند شما را در ايجاد رابطه و دوستي با او موفق گرداند. همچنين سعي كنيد سخنان شما در وضعي خوشايند به پايان برسد وهر دو طرف از نتيجه مكالمه خود راضي باشيد. نكته قابل توجه ديگر اينكه اغلب اشخاص ترجيح مي دهند، ا گرچيزي از كسي مي خواهند آن را به طور مستقيم بر زبان نياورند و پاره اي ديگر هرچه مي خواهند به طور مستقيم درخواست كنند. بهتر همان است كه مطالب خود را بي پرده و به طور مستقيم ابراز كنيد، به اين ترتيب اثر خوبي در ذهن او خواهيد گذاشت كه حاكي از اعتماد و يكرنگي شما با او خواهد بود. پس بهتر است با ديگران صادق باشيد و رفتار آنها را حمل بر حسن نيت آنها كنيد. چه بسا كه قضاوت شما درست باشد. نظرات خود را بي پرده بيان كنيد و نظرات ديگران را به همان سادگي جويا شويد. از قضاوتهايي كه مبناي درستي ندارد، احتراز كنيد.
توجه به اين تكنيكها كه بسيار ساده مي نمايد، مي تواند شما را در برقراري ارتباط با ديگران و كسب مهارت در مكالمه ياري دهد. شما مي توانيد اين تكنيك ها را در زندگي خود و برحسب دلخواه خويش به كار بنديد.





:: بازدید از این مطلب : 171
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: